torstai 16. lokakuuta 2014

Jäämuuri tuottaa ongelmia Storybrookessa

Nyt on aika lunastaa yksi lupaus: Arvostelen joka jakson sarjasta Olipa kerran, englanniksi Once Upon A Time. Aloitan 4.kauden toisesta jaksosta, White out.

Jakso alkaa Elsan pystyttäessä Storybrooken ympärille jäämuurin, sillä hän ei halua kenenkään, jolla on jotain tekemistä Annan katoamisessa, häviävän kaupungista. Ongelmia syntyy, kun Elsa kidnappaa vahingossa Emman Muurin sisään. Emmalla tulee kylmät paikat, niin kylmät, että katsojienkin tekisi mieli vilttiä. Elsan ja Emman keskustelut oliovat mielenkiintoisua. Hahmoissa kun on jotakin samaa: Kumpikaan ei oikein hallitse omia taikavoimiaan.

Muuri vielä katkaisee kaupungin sähköt. Sähkökatkoksen selvittäminen on jakson tylsin juonenkulku. Ideana kai on, että Lumikki pääsee näyttämään johtajuuttaan selvitäksseen hankalasta tilanteesta. Se ei jotenkaan toiminut. Oikeesti, eikö koko kaupungisa ole yhtän sähkömiestä tai muuta, joka voisi ratkaista tilanteen.

Jakson takaumat koskevat Davidin ja Annan kohtaamista Davidin ollessa vielä tavallinen, pitkätukkainen maanviljelijä. Takautumat ovat muuten hyviä, mutta kärsivätuskottavuuden puutteesta. Miten maanviljelijä voisi voittaa koulutettuja sotilaita ja pahan mafiapomon? Katsojille selviää, että Davidin isä oli alkoholisti, joka kuoli lopulta. Lapsensa hylkäävät vanhemmat ovat niin kulutettua tässä jaksossa.
Reginaa näkyy vasta jakson lopussa. Aikaisemmin hänet kyllä mainittiin, sillä Regina kertoi varista apuna käyttäen, ettei tahdo ketään, edes Henryä. Ilmeisesti tekstiviestit ovat liian tavanomaisia. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Jakson lopussa Regina ja Henry nimittäin juttelevat ja saavat asiansa selvitettyä. Pakko sanoa, että Henry toimi jaksosa paljon Reginaa aikuisemmin.

Jakso esitteli uuden ehkä pahiksen, jota esittää loistava Elizabeth Mitchel. Hahmosta emme kuitenkaan saatu muuta tietoa, kun se, että hän työskentelee jäätelöbaarissa ja on ehkä Lumikuningatar. En usko, että kukaan, joka myy jäätelöä, voi olla läpeensä paha. Muutenkin toivon, että sarja pääsisi mustavalkoisesta hyvis-pahis asetelmasta. Olisipa hänellä edes hyvä syy olla sellainen kuin on. 

Jakso oli kokonaisuudessa hyvä, ei ehkä sarjan parhaita, mutta kyllä sitä ihan mielellään seurasi. Seuraava jakos oli minusta vielä parempi, mutta siihen seuraavassa postauksessa. En tunne mafiapomona esittäytyvää Bo Peepiä, mutta ymmärtääkseni hänestä on jonkinlainen lastenrunon paimentyttö. Sankareille selvisi, että Elsa ei tosiaankaan olekauden pahis, mutta muuten juoni meni hitaanlaisesti eteenpäin. Neljä tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti