tiistai 14. lokakuuta 2014

Kay Scarpetta tutkii


En ole koskaan kiinnittänyt erityisesti huomiota Patricia Cornwellin Kay Scarpetta romaaneihin. Lomalla asia kuitenkin muuttui, kun luin Kuoleiden satama-romaanin.

Kay Scarpetta työskentelee ilmavoimien tukikohdassa Doverissa ja opettelee hämmästyttävää uutta keksintöä, virtuaalista ruumiinavausta. Hänen suunnitelmansa kuitenkin muuttuvat, kun hänet kutsutaan selvittämään hänen johtamassa virastossa sattunutta noloa ja outoa sotkua, jossa kuolleeksi todettu mies onkin ehkä kuollut vasta ruumispussissa.

Pidän Cornwellin tavasta kirjoittaa. Hahmot tulevat hyvin eläväksi. Eniten pidin Scarpettan siskontytöstä, coolista, mutta epäsosiaalisesta Lucystä, joka mm. Lentää helikoptereilla ja hakkeroi sujuvasti tietokoneen kuin tietokoneen. Teknologiaan liittyvät hienoidet ovat jännittäviä, joskin hifistely oli ehkä turhankin tarkoituksen mukaista.

En oikein ehtinyt syventyntyä kirjan maailmaan. Olihan tämä jo ties mones Kay Scarpetta-kirja. Siitä saan syyttää pelkästään itseäni. Juoni ei ollut parhaasta päästä. Tiesin melkein heti, kuka on syyllinen ja vanhoja kikkoja käytettiin liikaa. Minä pitkästyin välillä lääkletieteelliseen kuvaukseen.

Kirja ei ollut syvällisemmästä päästä, mutta ihan hyvä luettava tapaus silti. Sopivaa matkalukemista siis. Voin kuvitella lukevani toisenkin Patricia Cornwellin kirjan. Kolme tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti