tiistai 25. maaliskuuta 2014

Supersankarielokuvat

Supersankareita on kutsuttu eräänlaiseksi ”moderniksi mytologiaksi”, ja voidaan ajatella, että supersankarit kertovat myyttien tarinoita hyvän ja pahan taistelusta, ja näin vetoavat jonkinlaiseen perushaluumme kokea näitä myyttejä, jotka omalla tavallaan järjestävät maailmaamme ja arvojamme. Useissa tutkimuksissa supersankarielokuvien suosio on yhdistetty Bushin ajan poliittiseen ilmapiiriin, joka korosti voimakkaasti militarisoitumista, ennaltaehkäisevää toimintaa sekä yleisesti tietynlaista maskuliinista ihannetta, jota supersankari selkeästi vastaa. Tärkein syy niiden suosioon on kuitenkin ihmisten tarve paeta todellisuutta. Selitys supersankarielokuvien loppumattomaan virtaan on raha. Supersankarielokuvissa on kaikille jotain: toimintaa, romantiikkaa, draamaa ja huumoria. Lisäksi elokuvateknologia pystyy tänä päivänä tuottamaan kohtauksia, joista vain unelmoitiin 10 vuotta sitten.

Supersankarielokuvat ovat tuottaneet tänäkin kesänä huikeita summia elokuvateattereissa ympäri maailmaa. Hollywoodissa suunnitellaan jo seuraavia ideoita tahkota lisää rahaa hyväksi havaitulla konseptilla. Jo aiemmin suositut supersankarielokuvat saavat lisää jatko-osia. Supersankari-tarinoilla on paikkansa elokuvissa. Uusiakin ideoita tarvitaan vanhojen rinnalle. Esimerkiksi Spider-Manin vastustajasta Venomista suunnitellaan oman elokuvan tekemistä.
Monilla kriitikoilla tuntuu olevan mielessään täydellisen elokuvan utopia, mihin kaikkia elokuvakokemuksia verrataan. Mutta eihän supersankarielokuvaa voi suoraan verrata mihinkään niin sanottuun taide-elokuvaan, kuten vaikkapa Gaspar Noén Enter the Voidiin. Suomessa yleensä katsojat pitävät niistä, mutta kriitikot lyttäävät ne.

Tällä hetkellä tiedossa ovat Marvel Studiosin elokuvista seuraavat:
Captain America - The Winter Soldier (huhtikuu 2014)
Guardians of the Galaxy (elokuu 2014)
The Avengers 2 (toukokuu 2015)

Ant-Man (marraskuu 2015)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti