perjantai 29. elokuuta 2014

Warehouse 13:n neljäs kausi - 1. osa

Matkani Warehouse 13:n maailmaan jatkuu. Olen edennyt jo neljännen kauden puoleen väliin. Netflix ei näytä enempää, joten arvostelen ensin kauden alun. Myöhemmin menen loppukauteen.


Warehouse 13:n neljäs kausi alkoi tähän asti synkemmästä tilanteesta. Koko Varasto oli tuhoutunut, mukanaan varaston vartija Mrs Frederic ja entinen agentti H. G. Wells. Kaiken lisäksi hötäkässä rikkoutui Pandoran lipas, jonka mukana meni myös ihmiskunnan toivo, kirjaimellisesti. Voiko kausi enää sykähdyttävimmin alkaa?

Toivo ei ole kuitenkaan vielä menetetty, sillä Varastolta löytyy hihastaan vielä yksi ässä, Ferdinand Magellan astrolabi, jolla voi kääntää ajan vuorokausi taaksepäin. Onneksi asiat saadaan korjattua, vieläpä yhden jakson aikana. Steve Jinksikin saatiin herätettyä takaisin henkiin. Kolman
nen kauden lopusta selvittiin siis säikähdyksellä. Artefaktin käyttämisellä on kuitenkin hintansa. Jos alkukaudelle voidaan sanoa jokin teema, niin se on artefaktien käyttö omiin tarkoituksiinsa. Teema on esiintynyt muissakin kausissa, mutta ei koskaan näin suuressa mittakaavassa.

Alkua seuranneet jaksot kulkevatkin sitten perinteisempiä latuja: Jossain tapahtuu jotakin outoa, ryhmä menee tutkimaan asiaa, lopulta he löytävät kaikki outoudet aiheuttavan artefaktin ja tuhoavat sen. itse pidän näistä jaksoista eniten. Niissä on eniten kaikkea sitä, mikä tekee sarjasta loistavan: henkilökemioita, jänniä uusia artefakteja, huumoria ja mielenkiintoisia sivuhahmoja.

H. G. Wells is back! Tosin van hän vilahti vain muutamassa jaksossa. Kuulemani mukaan hän esiintyy vielä ainakin yhdessä ja tällä kertaa nainen sai suuremman osan. Minusta hänen ja Mrs. Fredericin kohtaukset olivat viihdyttäviä. Mrs Fredericiä nähtiin muutenkin kaudella. Pidin erityisesti hänen ja Claudian keskustelusta. Ensimmäistä kertaa näimme, miten artefakteja oikein syntyy ja Mrs. Fredericin pojanpojanpoikakin piipahti sarjasta. Naisen täytyy olla tosi vanha, sillä niin oli jo pojanpojanpoikakin. Kaudella näimme myös Mykan siskon, jota esittää Angel-sarjasta tullut Amy Acker. Siinä nähdään myös Spikeä näyttelevä James Masters, joten meitä Buffy/Angel-faneja hemmotellaan tällä kaudella oikein urakalla. Muutenkin sarjaa on aina saanut kiittää onnistuneista sivuosanäyttelijöistä.

Kaikki palaute ei kuitenkaan ole positiivista. Steve Jinksin herättäminen ei käynyt järkeen. En vastusta hahmoa, mutta en pidä kuollut, ei olekaan - tilanteista. Niitä löytyy erityisesti fantasiasta ihan liikaa. Hahmosta ja erityisesti hänen perheestään saatiin tietää tällä kaudella enemmän. Lisäksi hänen ja Claudia suhde muuttuu ja se tarjoaakin jälleen kerran paljon mielenkiintoista katsottavaa. Lisäksi miinusta pitää antaa vanhojen artefaktien kierrätyksestä. Vaikka kierrätys kannattaakin, uudet artefaktit ovat sarjan suola ja pippuri. Alicea tosin oli kiva nähdä. Viime Alice-jakso kuuluu suosikkeihini.

Kauden lopussa katsojia odotti yllätys, josta tosin vihjattiin jo etukäteen niin selvästi, että sen paljastuminen tuskin oli yllätys kenellekään. Pahis eli veli Adrian olikin vain Artien päässä. Muistan miettineeni jossain vaiheessa jo aikaisemmin, onko kukaan muista hahmoista nähnyt veli Adriania. Ajatus kuitenkin jäi siihen. Idea oli hyvä, vähän erilainen, mutta hyvä.  

Toinen yllätys oli ehdottomasti Leenan kuolema. Ei sillä, hahmo ei oikein tehnyt mitään koko sarjassa, ainakaan viime aikoina. Jos jonkun piti kuolla, niin sitten hänen. Sen sijaan minusta on mielenkiintoista katsoa, miten hahmot suhtautuvat kuolemaan.

Ensimmäinen osa jäi jännittävään paikkaan, kun vaarallinen artefakti Kiinalainen orkidea putosi ja aiheutti vaarallisen tartunnan maailman ihmisille. Miten tilanteesta selvitään? Sen aika näyttää. Arvostelen toisen osan heti katsottuani sen. Vielä en siis anna kaudelle arvosanoja. Jo näkemäni perusteella, neljäs kausi vaikuttaa kuitenkin lupaavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti