tiistai 4. elokuuta 2015

Kostotarina keskiaikaisella mausteilla

Kosto oli suloinen myös keskiajalla, ainakin mikäli uskotaan Netflixistä katsomaani Sword of Vengeance -elokuvaa. Ja miksipä ei, yleensä siitä saa ainakin katsottavaa viihdettä.


Sword of Vengeance sijoittuu vuonna 1066 tapahtuneen Hastingsin taistelun jäkeiseen aikaan. Paha kuningas Earl (Karl Roden) hallitsee nyt maata kahden sosiopaattisen poikansa (Gianna Giardinelli ja Edward Akrout) kanssa. Maa kaipaa pelastajaa. Olisiko se Shadow Walker (Stanley Weber), kostoa vannova prinssi. Kuningas kuin tappoi hänen isänsä ja myi hänet orjaksi. 

Apua löytyykin kaikkensa menettäneestä kylästä, kuin kadonnut prinssi pelastaa kuvankauniin Annan (Annabelle Wallis) raiskaukselta. Anna itse on leski, joka on saanut tarpeekseen kuninkaan itsevallasta, muun kylänsä tavoin. Kyläläiset tarvitsevat kuitenkin itseleleen vahvan johtajan. He nimittäin tietävät, että kuningasta vastaan noustessa uhkana on kaiken menettäminen.

Sword of Vengeance on katsottava elokuva. Ei siis niin huono, kuin esimerkiksi Rotten Tomatoesin arvostelut voisivat antaa ymmärtää. Toki aikansa voi käyttää paremminkin. Jopa silloin, jos sattuu olemaan lajityypin ystävä. Toisaalta, voisi ajan käyttää myös paljon huonomminkin. Varsinkin, kuin elokuva on loppuen lopuksi aika lyhyt.

Juoni ei ole kummoinen. Hahmotkin ovat niin kaksiulotteisia, että heidän voisi luulla olevan revitty jonkun paremman elokuvan extroista. Päähenkilöllä ei ole nimeä, mikä kertinee kaiken tarpeelisen. Kostonhimo on hänen ainut persoonallinen piirteensä. Anna ei ole sen parempi. Hän on olevinaan ns. vahva nainen siinä kuitenkaan onnistumatta.

On Sword of Vengeancessa jotain hyvääkin. Nimittäin toiminta. Sitä elokuvassa riittääkin. Se vieläpä näyttää hyvältä, ainakin budjetin huomioiden. Onneksi, sillä elokuva ei tarjoa juuri muuta. Elokuva näyttää mutenkin hienolta, joskin siihen kyllästyy nopeasti. Elokuva kuin on melkein mustavalkoinen. Jos elokuvaa uskotaan keskiajan Englanti on pimeä paikka.

En nyt varsinaisesti suosittele elokuvaa kellekään. Yksinäinen samurai-tyyppisten elokuvan ystävät tai keskiaikaan hullaantuneet voisivat pitää elokuvasta. Kaksi tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti