torstai 16. heinäkuuta 2015

Lapset ja nuoret aidan takana

Netflix-sarjoille ei loppua näy. Katsoin vähän aikaa sitten kaikki yli 21-vuotiaat tappavasta epidemiasta ja sen vuoksi eristetyistä nuorista kertovan Between-sarjan.

Pretty laken kaupunki on pulassa. Kaikkli aikuiset alkavat kuolla mystiseen sairauteen jättäen nuoret eli alle 22-vuotiaat omilleen. Hallitus luonnollisesti eristää paikan, joten klukaan nuorista ei pääse sisään, eikä ulos. Keskiössä on mm. raskaana oleva papin tytär Wiley (Jennette McCurdy) sekä tieteellisesti suuntautunut Adam (Jesse Carere).

Sarja tai ehkä oikeammin minisarja, ensimmäisellä tuotantokausella on vain kuusi jaksoa, keskittyy myös sairauden syyn selvittämiseen, mutta ihmissuhteet ovat kuitenkin tärkeämmässä osassa. Se, miten nuoret selviytyvät keskenään. Vähän joskus aikoja sitten Ylen esittämän klaanin tyyliin. Juoni on ajankohtainenkin. Nyt, kun lintuinfluenssa ja muut epidemiat uhkaavat maailmaa.

Sarja on ihan hyvä, enemmän kuin katsottava. Minun ei tarvinnut miettiä rupeanko katsomaan sarjaa viikoittaan vai en, mutta en nyt varsinaisesti odottanut seuraavaa jaksoa intopiukkana. Sarjan perusidea jaksoi vedota minuun. Se olikin sarjan parasta antia. Toteutus taas. Hmm. Se ei ollut huonoa, vain tylsää. Tapahtumat eivät siksi kiinnostaneet niin paljon kuin olisi pitänyt.

Hahmoista pidin eniten Adamista ja maanviljelijän pojasta Gord (Ryan Allen) ja vähiten puolestaan rikkaan perheen vesaa Chuck (Justin Kelly), josta loppukausi sai vähän paremman. Muut hahmot täyttävät kaikki teinikliseet. Onko sarjan tekijät edes nähneet teini-ikäistä? Onneksi hahmoihin kiintyy, joten heidän edesottamuksensa jaksaa kiinnostaa.

Between tuli Netflixiin, yllättävän perinteisesti, jakso kerrallaan. Syy siihen on tuntematon. Ehkä Netflix halusi näyttää sarjan tuoreeltaan. Nyt sarjan voi tietystä katsoa putkeenkin. Vinkiksi niille, jotka kiinnostivat siitä. Jos perusjuoni kuulostaa hyvältä, niin kuin minusta, kannattaa katsoa ainakin sarjan pilotti. Miten sitä muuten tietää, onko sarja hyvä vai ei?

Between jatkuu vielä ainakin tuotantokauden. Toisin kuin ehkä tästä arvostelusta voisi päätellä. Sarjalla on kuitenkin myös oma viehätyksensä, minkä vuoksi annan sille jopa kolme tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti