perjantai 9. toukokuuta 2014

Jääkiekkoa Valko-Venäjällä

Jääkiekko. Laji, jossa meno on kovaa ja fanitus kovempaa. kiistatta yksi Suomen kansallisurheilulajeista. Siitä saa taas nauttia, oikein kansainvälisessä mittakaavassa. Jääkiekon MM-kisat ovat taas täällä, tällä kertaa valkovenäläisellä jäällä 9.–25.5.

Tänä vuonna jääkiekon MM-kisat järjestetään Valko-Venäjällä, vaikka päätöstä onkin arvosteltu runsaasti maan huonon ihmisoikeustilanteen takia. Jääkiekkoa pelataan Valko-Venäjän pääkaupungissa, Minskissä, jonne rakennettiin ennen kisoja kaksi uutta jäähallia ja lisää hotelleja. Muitakin parannuksia tehtiin. Esimerkiksi parannettiin maan rautatieverkkoa ja keskustan linja-autoasema rakennettiin uudelleen. Kisoihin onkin palanut rahaa. Kaikkeen tähän on mennyt yhteensä 400 miljoonaa euroa. Lisäksi kahviloihin ja ravintoloihin on lisätty langattomia internet-yhteyksiä, ja arvotalojen julkisivut on remontoitu, kodittomat ja kerjäläiset on häädetty keskustasta, ja miliiseille on opetettu englannin alkeita. Toimittajien tilanne pn puhuttanut ympäri maailmaa, saavatko he liikkua rauhassa. Näin lupasi ainakin presidentti Aljaksandr Lukašenka. Jo nyt toimittajat ovat kuitenkin kohdanneet vaikeuksia kisojen uutisoinnista. Järjestäjämaa ei ole ainut arvostelua saanut kohta kisoissa. Monien mielestä kisojen järjestämisessä ei ole järkeä, sillä parhaat pelaajat pelaavat NHL:ssä, jossa on parhaillaan käynnissä pudotuspelit.


Kritiikistä huolimatta kisat pelataan suunnitelman mukaisesti. Suomi aloittaa kisaurakkansa lauantaina toukokuun 10. päivä. Leijonat saavat vastaansa Latvian. Suomi pelaa B-lohkossa, jossa he saavat vastaansa Venäjän, Sveitsin, USA:n, Saksan, Valko-Venäjän, Latvian ja Kazakstanin. Turhan helppo ei ainakaan sen perusteella Suomen kisataipaleesta tule.  MTV näyttää kaikki Suomen ottelut ilmaiseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti