maanantai 26. toukokuuta 2014

Wanhanajan markkinat työpajojen tyyliin

Perjantaina riitti vilinää ja vilskettä, kun pidimme perinteiset wanhanajan markkinat. Tapahtumapaikkana oli työpaja Torpan piha. Tarjolla oli käsitöitä, toiminnan esittelyä ja paljon muuta.

Päivä alkoi kojujen järjestämisellä. Meillä oli kolme tuntia aikaa laittaa paikat kuntoon, ennen vieraiden saapumista. Olin Mediapajan kojulla toisen pajalaisen kanssa. Jaoimme uusimpia pajaposteja ja kehotin ihmisiä osallistumaan nimenehdotus kilpailuun. Ehdotuksia tuli jonkun verran, tarpeeksi arvontaa varten. Voittajat saivat keppihevoset. Kojussa oli esillä myös vanhoja valokuvia ja kameroita, olihan kyseessä sentään wanhanajan markkinat. Sisällä voi tutustua Mediapajan toimintaan. Siellä oli valokuvia, Fatal Actionin esittelyä ja nettisivu auki. Esittelyt hoiti pari mediapajalaista. Muiden pajojen osalta markkinat tarjosivat käsitöitä, pukkitappelua sekä paljon muuta. Käsitöiden lisäksi myynnissä oli myös Helppurit, pajan omat keksinnöt koirien omistajien elämän helpottamiseksi. Ruokaakin sai, lettujen ja makkarien muodossa. Samalla voi ostaa myös kahvia. Kioski myi karkkia, joista itse tehnyt menivät hyvin kaupaksi. Päivä oli kuuma, minkä vuoksi join paljon. Kojulla oli Pepsiä, joten juominen ei ollut ongelma. Sen sijaan en ennakoinut aurinkoa tarpeeksi, vaan onnistuin polttamaan käteni ja niskani.


Itse markkinat sujuivat hyvin. Tunnelma oli loistava koko päivän. Jotkin ohjaajat oli vielä pukeutunut teeman mukaisesti. Alkuiltapäivästä väkeä riitti, varsinkin kuin kutsuvieraat lisäsivät toimintaa. Pääsimme seuraaman jännittävää köydenvetoa. Lopussa oli hiljaisempaa, mikä oli tietenkin tylsää työntekijän kannalta. Istuin lähinnä kojulla. Lopussa oli pelkästään työntekijät. Myynti oli kohtuullisen hyvä, varsinkin ruuan ja kirpputorin suhteen. Ilokseni myös Pajaposteja meni jonkin verran. Päivän lopuksi laitoimme kamat kasaan ja lähdimme viikonlopun viettoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti