perjantai 16. toukokuuta 2014

Tervetuloa uudet sarjat!

Sarjoja lopetettiin taas urakalla, mutta onneksi vastapainoksi niitä tulee myös uusia. Yritän listata niistä muutamia ja kertoa, mitä odotan eniten itse. Suoraan sanoen, en vakuuttunut, ainakaan vielä. Saa nähdä, millaisia sarjat todellisuudessa ovat.

Tällä kaudella tv:ssä on vähennetty kykyohjelmia, minun ilokseni. En ole niiden suurin ystävä. Sen sijaan mukaan on liitetty suosikkisarjoista irrotettuja spin off –sarjoja. Voin sanoa, etten tiedä, mitä tästä ajatella. Siinä on kopioinnin makua, mutta jos sarja on hyvä, miksei sen sisarsarjakin. Positiivisena uutisena lisättäköön, että myös etnistä väriä on lisätty. Minusta se on positiivinen suuntaus. Nykyään tv-sarjoja ja elokuvia tähdittää paljolti valkoiset miehet, vaikka muutosta hyvään suuntaan on jo tapahtunut.Nostan jo tähän CW:N Flashin. Se on spinn-of kanavan suosittuun Arrow-sarjaan.

Ensimmäisenä käyn läpi NCB:n. kanava on poistanut huimat kymmenen sarjaa, mutta onneksi se ilahduttaa kahdellatoista uudella. Tilalle tulee mm. Will & Grace – sarjasta tuttu Debra Messing tähdittää rikossarja The Mysteries of Laura ja Kathrine Heiglin The State of Affairs – jännitysdraama. En tunne sarjoja, joten en tiedä katsonko. Ehkä sitten, kun he tulevat Suomen televisioon. kanavalta tulee muutakin uutta, kuten Charles Mansonin jahdista kertova Aquarius, jota tähdittää David Duchovn. Lisäksi kanava tarjoaa romanttisen komedian A to Z:n, lakisarjan Bad Judgen, rockaavasta sijaisopettajasta kertovan Mr. Robinsonin, Ellen DeGenereksen tuottaman ihmissuhdesarjan One Big Happyn sekä Tina Freyn tuottaman sarjan  Unbreakable Kimmy Schmidin, joka kertoo lahkosta eronneesta naisesta.

CBS luottaa spin-offeihin. He näyttävät uuden spin-offin sekä NCIS:ään, että CSI:hin. Kummassakin on jo sisarsarja, CSI:ssä parikin. Sen takia pidän uusia sisarsarjoja turhana. Ne ovat siitäkin huolimatta tulossa. NCIS-sarjan uusi kaupunki on New Orleans ja CSI siirtyy bittiaikaan. Kavalta tulee myös Los Angelesiin sijoittuva psykologinen trilleri Stalker, Matthew Perryn uusi sarja The Odd Couple, Tea Leonin esittämän Yhdysvaltain ulkoministerin ympärille kietoutuva poliittinen draama Madam Secretary ja etsiväsarja Battle Creek.

ABC:n ohjelmisto näyttää kaikkiaan kaksitoista uutta sarjaa. kanava luottaa Greyn anatomiasta ja Scandalista tuttuun Ronda Rhimesiin. Hänen uuden sarjansa nimi on How to Get Away with Murder. Kyseessä on rikossarja. sarja tuo televisioon väriä, sillä se keskittyy mustan naisrikoslain professorin ympärille, Viola Davisin esittämänä. Muutenkin etnisyys on ABC:n päivän sana. He näyttävät mustan perheen lähiöelämästä kertovan komedian Black-ish, meksikolais-amerikkalaisesta perheestä kertovan Cristelan sekä aasialaisesta perheestä amerikkalaisen unelman ääressä kertovan Fresh Off the Boat – sarjan. Muuta uutta kanavalla on Felicity Huffmanin American Crime, ihmissuhdekomedia Manhattan Love Story, rikosdraama Secrets and Lies ja My Fair Lady –päivitys Selfie. Lisäksi avaruusolennot yrittävät vallata maan sarjassa The Whispers. Sarja kuulostaa ABC:n sarjoista lupaavammilta, ainakin omalta kohdaltani.


Fox tuo minun kannaltani mielenkiintoisimmat sarjat. Kanava esittää Batmanistä tutun poliisipäällikkö Jim Gordonin nuoruusvuosista kertovan Gothamin. Mukana opn muitakin sarjakuvasta tuttuja hahmoja. Muutakin uutta Foxiin mahtuu. Tällä kertaa on todennäköistä, että sarjoja nähdään suhteellisen nopeasti Suomessakin. Näihin kuuluu Backstrom, josta en tiedä mitään. Bordertown on animaatiosarja Simsonien ja Futuraman tekijältä. Broadchuch-sarjasta on tehty amerikkalainen versio, Gracepoint nimeltään. sarja näkyy Foxilla. Muuta uutta on sairaaladraama Red Band Society sekä Wayward Pines, jossa Matt Dillon esittää salaisen palvelun agenttia. Voisi olla minun sarjani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti