maanantai 19. toukokuuta 2014

Perjantai tv-sarjojen finaalien seurassa (Spoilereita)

Perjantaina katsoin kolmen sarjan finaalia, S.H.I.E.L. D Agenttien, Arrowin ja Olinpa kerran. Tällä viikolla loppuu puolestaan Supernatural. Kerron kuitenkin nyt mietteitäni jo loppupuneista kausista. varoitus: SISÄLTÄÄ SPOILEREITA.

Ensimmäiseksi otan käsittelyyn Joss Whedonin S.H.I.E.L.D  agentit, josta loppui juuri ensimmäinen tuotantokausi. Loppu oli ihan ok, joskin lopputaistelu ei vakuuttanut ja lopussa oli liikaa fiilistelyä. Kaudessa tapahtui ja muuttui paljon, varsinkin ihmissuhteiden ja henkilökemioiden osalta. Hahmoista toki myös paljastui kaikenlaista, olihan kausi vasta ensimmäinen. Sarja yllätti minut jo aikaisemmin kuin Ward osoittautuikin petturiksi, mutta siihen yllätyksellisyydet jäävätkin. Esimerkiksi FitzSimmonssin selviytyminen oli aika ilmiselvää, varsinkin kuin hahmot ovat monien suosikkeja. Minunkin, joten en vastusta käännettä. Sarjan alku puolestaan oli sarjasta totuttua tasoa, vaikka pahiksena  John Garrett olikin hyvin kliseinen. varsinkin hänen järkensä menettämisen puolesta. Loppu oli perussettia. Coulson sai ylennykset, koko porukka oli koolla taas ja pahis voitettiin. Odotin vähän, että Skyen salaisuus paljastuisi viimein, mutta se taitaa jäädä seuraavaan kauteen. Silloin selvinnee myös. tuleeko Coulsonistakin hullu, mitä hänen piirtämänsä kuviot tarkoittavat ja kuka oli Rainan kanssa puhuva mies. Tiivistetysti sarja oli hyvä, samoin sen ensimmäisen kauden lopetus. Mitään yllättävää finaalista ei kuitenkaan löytynyt. Siinä oli sen sijaan hieman ”Tämä on vasta alkua” tunnelma, joka lupaa suuria. Toivottavasti toinen kausi lunastaa toiveet.

Seuraavaksi arvostelen Arrowin toisen kauden finaaliin. Siinä oli S.H.E.L.D: iä enemmän toimintaa, yrittäähän pahis valloittaa koko Starling Cityn ja armeijakin päätti, että se on parempi tuhota kuin riskeerata muiden kaupunkien asukkaiden hengen. Onneksi sankarimme saivat avukseen salamurhaajien liigan. Loppu oli jännittävä, vaikka tulos olikin ennalta-arvattava. Eivätkö ne pahikset tajua sitten millään, ettei kidnappaa sankarin rakkauden kohde ja houkuttele heidät näin ansaan, ei vaan toimi. Thean päätös ihmetytti, mutta toisaalta siitä saadaan hyvä asetelma seuraavaan kauteen. Sarah lähti, mikä herätti minussa vastustusta. Pidin hahmosta ja olisin halunnut nähdä häntä lisääkin. Onhan toki sisarsarja mahdollinen. Kovin suurta koukkua ei sarjaan jätetty. Jos ei oteta huomioon sitä, että Slade jätettiin eloon. Saa nähdä, mitä kolmas kausi tuo tullessaan. Jakso tarjosi hyvän tarinan, hienolla toteutuksella. Kausi oli sellainen, kuin supersankareille sopiikin ja totuttu odottamaan.


Viimeisenä, vaan ei suinkaan vähäisempänä, Olipa Kerran- sarjan kaksiosainen finaali. Ensinnäkin, Elsa on tulossa! Asiaa. Koska pidän Frozenista, sen hahmon saapuminen sarjaan on odotettu tapaus. Jotenkin ajattelin, ettei se tapahdu vielä, koska elokuva on sen verran hyvä. Toivottavasti pääsemme näkemään Frozenin maailmaa muutenkin. Saamme varmasti selville, mitä Elsa tekee Storybrookessa. Kauden teema oli tekijöiden mukaan koti ja se oli esillä myös finaalissa. Emma oli nimittäin jakson alussa muuttamassa Henryn kanssa takaisin New Yorkiin. Minua häiritsi tässä eniten se, ettei Emma kysynyt Reginan, Henryn toisen äidin mielipidettä. Varsinkin, kuin lain mukaan Regina olisi voinut tehdä ilmoituksen lapsen kaappauksesta. Onhan Henry silti virallisesti hänen. Muuten kausi loppui erikoisella tavalla, kuin Emma ja Hook putoavat Zelenan portaalista alas, aikaan ennen Snown ja Charmingin tapaamista. Emma sattuu vielä pilaamaan vanhempiensa ensitapaamisen, niin seikkailu voi alkaa. Se ei sujunut kovinkaan hyvin, vaikka he saivat apua itse Rumplestiltskiniltä. Emma pääsi erinäköisenä tutustumaan tanssiaisten ihmeelliseen maailmaan ja jopa vieraili vankilassa. Loppu hyvin, kaikki hyvin. He pääsevät lopulta takaisin Storybrookeen ja Emma päättää jäädä sittenkin sinne. Onhan se koti ja kaikkea. Hän saa vielä pelastettua viattoman naisen Pahan kuningattaren vankilasta ja miehenkin. En ole ns. CaptainSwanin suurin fani, mutta juoni tuli vähän kuin itsekseen. Tai no, aiempaan viitaten, kaikille loppu ei ollut niin hyvä. Emman pelastama nainen nimittäin paljastui Robin Hoodin kuolleeksi luulluksi vaimoksi ja vaikka se olikin iloinen yllätys Robinille ja hänen pojalleen Rolandille, niin Regina voisi olla toista mieltä. Yllätys pilasi nimittäin hänen mahdollisuutensa Robinin kanssa. Miksi Rumbel ja hook, eli moraalisesti harmaalla kuljeksivat miehet saavat onnen, mutta Regina ei? Muutenkin juoni: Regina yrittää olla hyvä, mutta sitten jotain pahaa tapahtuu, on niin kulunut. Olen myös sitä mieltä, ettei Rumbel ansaitse Belleä. Se ei näköjään kuitenkaan estä heitä menemästä naimisiin. Odotan innolla neljättä kautta, jos se ei jo alussa tullut selväksi. Pidin siitä, ettei loppu ollut tyypillinen tuhoa kauden pääpahis, varsinkin kuin ennen sarjaa, ehdin katsoa pari sellaista lopetusta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti