torstai 4. kesäkuuta 2015

Tiedän mitä teit viime kesänä-zombi edition

iZombie lähenee loppuaan ja panokset kovenevat. Sarjan 12. jaksossa Dead Rat, Live Rat, Brown Rat, White Rat Liv saa syödäkseen kahden eri teini aivot.


Aikaisemmin tapahtunutta: Ravi keksi viimein parannuskeinon zombismiin, ainakin melkein. Labrassa ollut zombihiiri, nykyisin pelkästään hiiri, parani. Major sai tietää zombeista, eikä hän suunnittele mitään hyvää heidän varalleen. Blaine puolestaa etsii tappamansa astronautin aivoja. Liv törmäsi yhteen Max Rager kanssa ja teki vahingossa heidän palkkatappajastaan, Sebastianista, zombin.

Tämän viikkoinen jakso valoittaa hieman teinien maailmaa Tiedän mitä teit viime kesänä-elokuvan tyylisesti. Kyseessä on kuulemma Rose McIverin (Livin näyttelijän) mielestä kauden paras jakso. Kuulin sen kuitenkin ns. hevosmiesten tietotoimistolta eli en voi taata tiedon luotettavuutta. Jakso oli hyvä joka tapauksessa, kauden parhaimpia jopa. Paljon lainaamaansa elokuvaa parempi.

Ryhmä kännisiä nuoria ajelee rauhassa autollaan. Varomattomuuttaan he tulevat yliajaneeksi tiellä kävelleen miehen. Nuoret päättävät salata asian. Asia ei pysy kauaa haudattuna ja heidän yliajamansa mies hyökkäsi tytön kimppuun tappaen tämän. Katsojat saattavat tunnistaa miehen. Hän on kukas muu kuin Sebastian, Livin tappamista yrittänyt ammattitappaja. Muut teinit pääsevät pakoon. 

Asia on loppuun käsitelty, kunnes poliisi löytää kuolleen tytön, pari viikkoa myöhemmin. Niinpä syö kuolleen tytön, herttaisen Liv cheerleaderin aivot. Juoni tiivistyy, kun toinenkin nuorista murhataan. Asshat-bändissä soittavan pilviveikon. (Se on bändin oikea nimi, nykyajan nuoret). Vaikka toisen heistä tappoi kieltämättä Sebastian, toisen kohtalo on vielä epävarmaa. Pilviveikon aivoja ei viety.

Sebastian hyökkäsi Livin kotiin, mutta onneksi Liv sai tapettua hänet, nyt pysyvästi. Peyton kuitenkin näki tapahtuman, joten Liville ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin kertoa totuus. Ymmärrettävästi järkyttynyt Peyton lähti, kukaan ei tiedä minne. Saa nähdä, hyväksyykö Peyton koskaan asian täysin. 

Clive on siis ainut pääryhmästä, joka ei tiedä zombeista. Valinta on mielenkiintoinen, sillä hyvin usein Cliven kaltainen kokenut poliisi olisi saanut Majorin roolin. Onhan poliisilla paljon sosiaalityöntekijää enemmän kokemusta kaikesta siitä, mitä zombien tappamiseen liittyy. Tuskin Clibve olisi kuunnellut itseapu-kasettia ennen mahdollisesti vaarallisen paikan tutkimista.

Majorista puheenollen. Hän jatkaa synkkää, mahdollisesti itsetuhoisaa, tietään. Mies osti lisää aseita, entistä tehokkaampia. Sosiaaliviranomaiset tuntevat näköjään melkoisia hämärähemmoja. Hän jatkoi zombien tutkimista keskittyen niiden tappamiseen. Kaikesta sitä Youtube-video löytyy. Lisäksi hän tutki MeatCutea esittäen terveystarkastajaa. Hullun hommaa, sanon minä.

Majorin storylinesta on kasvanut yksi kauden kiinnostavimmista. On vaikea uskoa, että kyseessä on sama mies kuin pilotissa tai olisi, jos ei olisi nähnyt hahmon muuttuvan vähitellen. Niin kaukana hän on liiankin täydellisestä kauniista pojasta Livin ex-kihlatusta. Pakko myöntää, että alussa en välittänyt hahmosta. En inhonnutkaan, vaan pidin häntä vain tylsänä.

Teitä varmaan kiinnostaa myös parantuneen hiiren kohtalo. Sille ei käynnyt hyvin, sillä hoito paransi ehkä sen zombismista, mutta se ei onnistunut pitämään hiirtä elossa. Raukka! Se oli niin söpö ja Ravi juuri nimennyt sen sopivasti Hopeksi ja ostanut eläimelle hienon juoksupyöränkin. Ravi ei kuitenkaan luovuta niin helposti. Hänellä onkin jo toinen zombihiiri. Toivottavasti sille käy paremmin.

Lopussa yksi nuorista ja samalla Asshat-bändin jäsenistä , soitti hätänunmeroon. Syyllinen ei ole Sebastian. Hänhän kuoli jo aikaisemmin. Kuka sitten? Max Rager? Blaine? Joku uusi? Kenties Sebastianin tekemä zombi. Lisäksi Major jäi Blainen vangiksi ja Livin veli haki MeatCutesta avautunutta lähetin paikkaa.

Ravi ja Liv tarjosivat taas jakson parhaat one-linerit. Muutenkaan huumoria ei ole unohdettu. Sitä löytyi alussa paljonkin. Jakso kuitenkin muuttui vakavasti hyvin nopeasti. Itseasiassa juuri se muutos hauskasta synkäksi teki jaksosta hyvän. Finaalin on vaikea ylittää sitä, mutta eiköhän se onnistu. iZombiessahan melkein jokainen jakso on edellistä parempi.

Jaksossa ei ollut mitään, mistä en olisi pitänyt. Tarina, huumori ja hahmot olivat hyviä. Jopa aivot tarjosivat hyviä hetkiä. Se oli iZombieta parhaimmillaan. Viisi tähteä. Olisko ensimmäistä kertaa sarjan historiassa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti