keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Kasvoton mies mustissa – Slender Man

Tositarina: Pahaa aavistamaton nuori tyttö meni yökylään vanhemmalle kaverilleen. He ja vanhemman tytön ystävä menivät metsään. Sitten he eivät kohdanneet Slender Mania, niin kuin otsikosta voisi olettaa, vaan vanhemmat tytöt kaatoivat nuorimman maahan ja puukottivat häntä 19 kertaa. Miksi? He halusivat miellyttää Slender Mania, täysin mielikuvituksesta kumpuavaa olentoa.

Mikä Slender Manissa kiehtoo? Sitä en tiedä, mutta veikkaan salaperäisyydellä olevan osuutta asiaan. Slender Man on Erik Knudsenin luoma olento, joka alkoi elää omaa elämäänsä internetissä. Monet ovat väittäneetkin nähneensä hänet. Slender Mania esittäneet kuvat ovat kuitenkin aina muokattuja. Slendermanista on tehty myös pelisarja. Slender Mania kuvaillaan pitkäksi, kasvottomaksi, mustaan pukeutuneesta ja veitsenterävä lonkeroiseksi hahmoksi, joka liikkuu kuin mustekala ja pitää tappamiensa ihmisten vaatteita. Olennon kerrotaan aiheuttavan mm. muistikatkoja, unettomuutta ja paranoijaa. Slender Manin kerrotaan myös pystyvän teleporttaamaan tahtoessaan. Olion sanotaan aiheuttaneen monia katoamistapauksia. Onko myytin takana mitään? Saksassa kerrotaan pitkästä miehestä, jonka lapset näkivät Musta metsä-nimisessä paikasa ennen katoamistaan. Romaniassa tarina kertoo kaksosista ja näiden äidistä, joka kohtasi kasvottoman miehen. Slender man otti äidin valtaansa ja lopulta tappoi koko perheen. Tarinoissa ei kuitenkaan puhunut suoraan Slender Manista, vain pitkästä salaperäisestä miehestä. Tässä vaiheessa huomattavaa on, etten ole löytänyt mitään merkkiä siitä, että Slender mania voisi lepyttää uhrilahjalla.

S
lender Man on hahmona salaperäinen ja pelottava. En ihmettele, miksi se kiinnostaa ihmisiä. Kyseessä on kuitenkin taruhahmo, riippumatta sen syntytarinassa. Saksalainen kansantaru vai internetilmiö? Ensimmäinen versio herättää varmasti mielikuvitusta enemmän, mutta se ei tee siitä totta. En tiedä kauanko innostus kestää. Toivottavasti se ei kuitenkaan aiheuta enempää tragedioita.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti