maanantai 30. kesäkuuta 2014

Dokkareita ja paljon

Joku aika sitten löysin Netflixistä jotakin uutta: Dokumentteja. Periaatteessa tiesin jo aikaisemminkin, että niitä on, mutta en ole tullut katsottua. Viime viikonloppuna kuitenkin korjasin asian.
Ensimmäinen Netflix-dokumenttini oli Discoveryn Emmy-ehdokas Apocalypse How, joka kertoo nimensä mukaisesti maailmanlopusta. Tarkemmin sanottuna siitä, miten ihmiset tuhoutuvat. Vaihtoehtoja oli yllättävänkin paljon, eikä niistä läheskään kaikki sijoittunut hamaan tulevaisuuteen. Näistä eniten mieleen jäi maan alla lymyilevät supertulivuoret, jotka voivat dokumentin mukaan purkautua milloin vain. Aihe oli jännittävä, vaikka esimerkiksi avaruusolentojen hyökkäys oli aika kaukaa haettu. Lisäksi dokumentti on vuodelta 2008 ja näyttää osittain vielä vanhemmalta. Anna kolme ja puoli tähteä.

Toinen dokumenttini kertoi tyystin erilaisesta asiasta. For the Bible Tells Me So kertoo kristillisten ääripään suhtautumisesta homoseksuaalisuuteen ja siitä, mitä raamattu asiasta oikeasti sanoo. En tiedä muista, mutta minulle dokumentti ei tarjonnut juuri mitään uutta. Se myös junnasi paikoillaan aika pahasti. Pidin kuitenkin aiheesta, vaikka se saikin minut kiroamaan ihmisten suvaitsemattomuutta. Kaksi tähteä.












Kolmas ja viimeinen dokumentti ei ole pelkästään dokumentti, se on sarja. Monarchy kertoo Englannin kuningashuoneen historiasta. Aihe kiinnostaa minua, varsinkin kuin katsoin sunnuntaina taas kaksi jaksoa Valkoista kuningatarta. Siitä tosin saa helposti kuvan, että kuninkaalliset eivät muuta tehneetkään kuin sotivat joko keskenään tai viikinkien kanssa. Nimiä tulee myös aika paljon, joten kaikkea on mahdotonta muistaa. Pidän sarjasta ja sen toteutuksesta. Yksi dokumentti ei aiheen kattavaan käsittelyyn riitä. Neljä ja puoli tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti