maanantai 9. kesäkuuta 2014

Paluu vankilaan

Supersuosittu Netflixin alkuperäisarja Orange is new black tuli toisen tuotantokauden voimin. Luvassa oli taas draamaa, valtataistelua ja draamaa naisvankilassa. JUONIPALJASTUKSIA LUVASSA!


Kausi alkaa mielenkiintoisesti. Viime kauden lopulla Piper oli hakkaamassa Taryn Manning esittämää Tiffany "Pennsatuckey" Doggettia. Hän olikin päätynyt paljon karumpaan vankilaan, josta onneksi päästiin jo heti toisessa jaksossa takaisin tuttujen hahmojen pariin. panokset koventuivat tällä kaudella, kun porukkaan liittyi huumekauppias Vee. Veikaan, ettei hahmo ollut ainoastaan minun inhokkini. Toinen uusi tulokas oli idealistinen Soso. Minusta hyvänä lisänä oli syöpään sairastunut ex-pankkiryöstäjä Rosa. Vanhoista hamoista Laura Peronin Alex ja Yael Stonen Morello onnistuivat jälleen. Uusia tietoja paljastui hahmosta vähitellen. Mukana oli myös takautumia, jotka valottivat henkilöiden taustaa ja samalla myös vankilan tapahtumia. Minua kiinnosti eniten se, miten henkilöt oikein päätyivät vankilaan. Vähiten kiinnostavat kohdat kertoivat Piperin perheestä ja ystävistä ja kuinka tilanne vaikuttaa heihin. Minusta vankilanjohtajan tekemien vääryyksien tutkiminen olisi puolestaan voinut olla suuremmassa osassa. Muuta valitettavaa ei kaudessa olekaan. 


Alkutekstit ja tunnussävel ansaitsevat erityismaininnan. Ne sopivat hyvin sarjaan. Muutama yllätyskin ilmeni. Loppu oli loistava. Pelkäsin koko puolitoista tuntisen finaalin ajan, että jotakin pahaa vielä tapahtuisi. Näin ei onneksi käynyt, vaan silloin taistelu vankilan herruudesta sai päätöksensä. Sarjan laadusta kertoo jo sekin, että katsoin sen parissa päivässä. Annan neljä ja puoli tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti