tiistai 3. kesäkuuta 2014

Valtaistuin pelissä sinä joko voitat tai kuolet – Todennäköisesti kuolet

Huippusuosittu Game of Thrones- sarja on edennyt jo neljänteen kauteensa. Siitä on tullut jo kahdeksan jaksoa. Nyt kerron, miltä kausi on vaikuttanut tähän mennessä. VOI SISÄLTÄÄ JUONIPALJASTUKSIA!

Game of Thronesin neljäs kausi kausi perustuu George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu -fantasiakirjasarjan kolmannen kirjan, Miekkamyrsky, toiseen puoliskoon. Siinä on kymmenen jaksoa, niin kuin muissa kausissakin. Ensimmäisen jakson alkaesa pohjoisen villit yhdistyvät, Arya ja Hurtta matkaavat kohti Aryan tätiä Lysaa, Dany johtaa armeijansa orjia vapauttamaan ja prinssi Oberyn saapuu kuninkaansatamaan. Näistä kuvista ja tunnelmista alkaa neljäs kausi. Kaudessa esiteltiin uusia hahmoja, kuten prinssi Oberynin ja syventää aiemmilta kausilta tuttuja hahmoja, kuten Ramsay Nietosta. Pidin Oberynista, mutta niin kuin aikaisemminkin, hahmo koki kovan kohtalon kahdeksannessa jaksossa. Tapahtuma, jota en muistanut etukäteen. Kirjan lukemisesta huolimatta. Mukaan mahtui myös traagisia häitä. George Martin on sanonut, ettei hänellä ole mitään häitä vastaan, mutta alan epäillä lausumaa vahvasti. Aryan tarina jäi minusta liian vähälle, mutta se on ymmärrettävää jaksojen vähyyden ja hahmojen paljouden takia. Jo otsikkoni kertoo siitä, että sarjasta löytyy merkittäviä kuolemia. Vaikka elämä tavallisena kansalaisena voisi olla tuskaa, niin ei ole helppoa olla ylhäissyntyinenkään. Tämän saivat huomata mm. Lysa, kuningas Joffrey ja prinssi Oderyn. Hyvältä ei näytä Tyrioninkaan kohdalla, vaikka hänessä vielä henki pihisee. Minusta oli mukavaa nähdä m paljon puhuttu Rautapankki. Jotkin pitävät pankkia pahana, mutta ihan tavallinen pankki se lienee. Onko niin väärin haluta lainaansa takaisin?


Olen itse miettinyt monta kertaa, miksi vain kymmenen jaksoa. Enempäänkin olisi kyllä aineistoja. Toisaalta tekijöitä rajoittaa aika ja raha. Voisin valittaa kausien odottamisen pituudesta, jos jaksoja olisi enemmän. Kautta on kuvailtu sarjan parhaana. Minulla itselläni ei ole suosikkikautta, mutta nyt tuleva on kyllä laadultaan omaa luokkaansa. Se on tuttuun tyyliin yllätyksellinen, jännittävä, raaka ja jopa ajoittain hauska. Se muistutti minua siitä, että kirjojen lukemisesta on aikaa. Saatan hyvinkin aloittaa ne uudestaan jossain vaiheessa. Odotan mielenkiinnolla loppujaksoja, varsinkin kuin perinteisesti sarjan yllättävimmät käänteet tapahtuvat juuri yhdeksännessä jaksossa. Nedin teloitus on tästä hyvänä esimerkkinä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti