maanantai 9. kesäkuuta 2014

Yövartijat vs. villit JUONIPALJASTUKSIA

Tämän viikon Game of Thrones oli poikkeuksellinen. Tässä neljännen kauden yhdeksännessä ja toiseksi viimeisessä jaksossa keskityttiin vain yhteen paikkaa. Jaksossa toisistaan ottivat mittaa Muuria puolustavat Yövartijat ja yhdistyneet Pohjoisen villit.

Jon
Ensimmäisen kauden yhdeksäs jaaso oli ainoa samanlainen jakso. Siinäkin keskityttiin vain yhteen paikkaan ja yhteen taisteluun.Melkein koko jakso oli toimintaa täynnä. Alussa ehdittiin tutustua Muurin vartioiden sielunmaisemaan. Minua kiinnosti erityisesti Samin ja Maester Aemonin tyttökeskustelu. Loppu olikin täyttä sotaa. Yövartioilla oli tiukat paikat, sillä vastapuolella oli mm. mammutteja. Henkilökohtaisia suosikkejani. Taistelu muistutti hieman Tarun Sormusten Herrasta Helmien Syvänteen taistelua. Lukuun ottamatta sitä seikkaa, että Yövartijat taistelivat talvella. Jonin hurjasusi Ghostkin pääsi mukaan toimintaan. Kohtauksesta nautin. Taistelussa oli omat yksityiskohtansa, kuten heijuri, jolla Yövartijat tappoivat Muuria kiipeävät. Yleensä yhdeksäs jakso tarjoaa jymy-yllätyksen, mutta ei tällä kertaa. Taistelu käytiin, eikä vereltä vältytty. Yövartijat vielä voittivat se. Sota on kuitenkin vasta alussa. Toivottavasti Kuninkaansatamakin heräisi nyt toimimaan. Kyseessä ei ole pelkästään Yövartijoiden sota. Mitä voisikään käydä, jos villit pääsevät Muurin paremmalle puolelle? Kaiken kaikkiaan jakso oli laadulla toteutettu. Tunnelma oli hyvin erilainen kuin muualla Westerosissa, niin kuin kuuluukin. Pidän siitä, ettei maailma ole yhtenäinen. Sinne mahtuu monenlaisia kulttuureja ja olentoja. mammutit ja lohikäärmeet tulevat ensimmäisenä mieleen. Nyt eksyin aiheesta. Jakson lopu oli vaikuttava monestakin syystä. Ygritte kuoli ja Jon lähti surmaamaan Mancea.


Vaikka kaipasinkin Danya, Kuninkaansatamaa ja Aryaa, pidän ratkaisua esittää taistelu kokonaan hyvänä. Parempi, etteivät he katkaisseet sitä kesken jakson ja jatkaneet sitten seuraavana. Seuraava jakso onkin jo kymmenes, eli kauden viimeinen jakso. Saa nähdä, mitä tapahtuu kauden viimeisessä jaksosa. minun veikkaukseni on, että siinä keskitytään kuolemantuomion saaneeseen Tyrioniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti