maanantai 2. kesäkuuta 2014

Mietityttää juuri nyt

Löysin viime viikonlopulla historiasta ja murhamysteereistä kiinnostuville passelin ohjelman: Euroopan verinen historia. Siinä tutkitaan vanhoja Euroopassa tapahtuvia kuolemia, joiden syistä ei olla varmoja. Onko kyseessä sairaus vai kenties salamurha? Ohjelma nähdään Foxilla yhdeksän pintaan.


Olen miettinyt myös naisen asemaa sarjakuvien fanina. En pidä itseäni sellaisena, mutta kuulemani perusteella naisten kohtelussa olisi parantamisen varaa. Toinen tasa-arvoon liittyvä asia, joka on mietityttänyt minua, on uskontojen epätasa-arvoinen esittäminen fiktiossa. Tietoni asiasta on valitettavan rajalliset, mutta näkemäni perusteella, kristinuskoja ja erityisesti Jumalaa, käsitellään amerikkalaisessa tv:ssä silkkihansikkain, kun taas muita uskontoja saa mollata mielin määrin. Ymmärrän kyllä syyn, varsinkin kun puhumme amerikkalaisista ohjelmista, mutta kannatan tasa-arvoa tässäkin asiassa. Hyvänä esimerkkinä toimii Da Vinci's Demons ja Supernatural. Ensimmäisessä todistetaan kyllä Amerikan alkuperäiskansojen uskomukset vääriksi, muttei kosketakaan kristinuskoon. Sentään kristinuskon edustajista voi antaa huonon kuvan. Supernaturalissa taas tapetaan ja muuten vaan tavataan muiden uskontojen jumalia aina silloin tällöin. Kristillistä Jumalaa ei kuitenkaan näy missään.

Vielä yksi asia mietityttää. Miksi myöhällä tulevat sarjat tulevat aina eri aikaan? Kyllä, katson sinuun Sub! Miksi hyviä sarjoja edes tulee myöhään? Nimittäin nauhoitan mielelläni kaikki haluamani ohjelmat suoraan. Se ei onnistu, jos ohjelman aikataulu vaihtelee. Kyseessä on se ns. first world problem, mutta ongelma silti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti