perjantai 6. maaliskuuta 2015

Aivotonta hupia zombien valtaamassa maailmasa

Zombit ovat nyt kuumaa kamaa. Niitä käsittelee myös SyFyn ja Asylum-tuotantoyhtiön suhteellisen tuore Z-Nation-sarja.


Maailmassa riehuu zombie-epidemia. On riehunut jo kolme vuotta. Toivo ei ole kuitenkaan vielä menetetty, sillä kokeellisen lääketestailun yhteydessä tuomittu rikollinen Murphy saa immuniteetin zombien puremalle. Murphy pitää viedä Kaliforniassa sijaitsevaan Yhdysvaltojen viiimeiseen toimivaan laboratorioon.

Sarja seuraa suhteellisen tavallisista ihmisistä koostuvan ihmisten yrityksestä tavoitteen saavuttamiseksi. Suhteellisen siksi, että kaksi ryhmän jäsentä kuuluivat kansalliskaartiin. Heitä auttaa Citizen Z, arktisessa bunkkerissa zombeja turvassa olevalta tietokonenerolta, joka työskenteli ennen zombi-maailmanloppua NSA:ssa.

Zombiegenre ei ole minulle vieras, mutta olen enemmän muunlaisen yliluonnollisen toiminnan ystävä. Minulle kuitenkin suositeltiin sarjaa, joten päätin tutustua sarjaa. Lisäksi satuin löytämään sen Netflixistä juuri kuin mietin uutta katsottavaa. Toinen vaihtoehtoni oli Psykoon perustuva The Bater Hotel, jonka katson ehkä myöhemmin, kun saan revolutionin toisen tuotantokauden katsottua.

Nyt itse arvosteluun. Z-Nation on viihdyttävä zombie-sarja, vaikkei olekaan genrensä paras. The Walking Dead uppoaa paremmin, sillä siinä on enemmän ihmiselementtejä ja sitäkautta realistisuutta. Pidän kyllä Z-Nationistakin. Maailmassa on kyllä tilaa vielä yhdelle genren sarjalle, ehkä jopa elokuvallakin.

Z-Nation ei ota itseään liian vakavasti, mikä onkin sarjan paras puoli. Ei mikään ihme. Onhan sarja the Asylun-tuotantoyhtiöllä, jonka tuotoksia on mm. niin huono, että se on melkein hyvä Sharknaro.
Sarja sopii zombieräiskinnän ystäville, muiden ei kannata vaivautua, vaikka sarjan juonikaan ei ole huonommasta päästä. Yhtään zombieräiskinnän faneja väheksymättä.

Z-Nationin hahmot vaikuttavat aluksi hieman yksiulotteisilta, mutta onneksi asia korjaantuu kauden edetessä. Pidän erityisesti kakoskomentaja Roberta Warrenista ja Citizen Z.stä. Myös Doc ja vasta toisessa jaksossa esiintyneestä 10 000:sta. Kyllä, häntä sanotaan oikeasti siksi, sillä niin monta zombia poika suunnittelee tappavansa.Vähiten Murphystä. Muut menettelivät.

Löytyykö sarjasta mitään uutta ja ihmeellistä? Eipä juuri. Siitäkin huolimatta se käy ihan hyvästä zombieviihteestä. Kolme ja puoli tähteä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti