keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Soluttautumista Olipa Kerran tyyliin

Olipa Kerran piristi tavalliseen tapaan maanantaitani. Tällä kertaa jaksonEnter The Dragon- muodossa. JUONIPALJASTUKSIA LUVASSA! Ja paljon.

Aikaisemmin tapahtunutta: Cruella De Ville, Rumble ja Ursula saivat Pahattaren herätettyä henkiin ja aloittavatkin nyt ilkeän suunnitelmansa käytäntöönpanon. Hyvikset taistelevat heitä vastaan epätavallisin keinoin, kun Pahaksi kuningattareksikin sanottu Regina soluttautuu Pimeyden kuningattarien joukkoon.

Takaumat sijoittuvat ennen Pimeää kirousta. Tällä kertaa seuraamme Reginan ja Pahattaren ensimmäistä kohtaamisesta ja opimme Satumaasta jotain uutta. Ilmeisesti siellä pidetään ratsastuskilpailuja, joissa Snow on vieläpä hyvä niissä. Reginan suureksi harmiksi. Hän haluaisikin jo päästä kostopuuhiin, mutta Rumble käskee häntä olemaan kärsivällinen.

Niin kuin kaikki sarjan katsojat tietävät, kärsivällisyys ei ole yksi Reginan hyveistä. Hänellä on jopa toinen opettaja mielessä. Nuori kuningatar on löytänyt legendaarisen Pahattaren loitsukirjan, minkä jälkeen hänestä on tullut naisen fani. Osaahan hän muuttua lohikäärmeeksi. Lisäksi Regina on huomannut, ettei hän ole yksin. Joku muukin haluaa kostaa kokemansa vääryydet. 

Rumble ei ehkä ole innoissaan oppilaansa uudesta idolista, mutta hän taikoo tämän Pahattaren linnan liepeille. Antaen hänen tavata Pahattaren henkilökohtaisesti. Legendaarinen noita ei ole kuitenkaan sellainen kuin Regina on odottanut. Pahatar on hävinnyt Auroran äidille, Briar Roselle ja säälii nyt itseään. Hän näyttääkin ihan narkkarilta, eikä edes pysty enää edes muuttumaan lohikäärmeeksi.

Jos niinkin voimakas taiankäyttäjä kuin Pahatar ei onnistunut saamaan kostoaan, millä todennäköisyydellä saa Reginakaan. Pettynyt Regina yrittää puhua hänellä järkeä ja sanoa, ettei Pahatar saa luovuttaa, mutta turhaan. Lopulta Regina kävelee kotia kohti ja tapaa kyytiä tarjoavan miehen, joka jakaa hänen kanssaan hyödyllisen tiedon: Aurora on menossa naimisiin.

Satumaassa tämä tarkoittaa sitä, että hän saa onnellisen lopun. Regina kääntyy takaisin ja kertoo uutiset Pahattarelle. Pienen suostuttelun jälkeen tämä saa Pahataren toimimaan. Ensin hänen pitää kuitenkin saada kykynsä takaisin. Onneksi siihen on apu. Pahattaren linnan alue on puuton, sillä lohikäärme poltti sitä ympäröivän metsän. Jäljellä on kuitenkin vielä yksi puu. Puu, joka ei koskaan sammu.

Pahatar saakin voimansa takaisin imemällä tulen puusta. Paikalle ilmestyy itse Auroran isä kuningas Stefan, joka ei voi antaa Pahattaren pilata tyttärensä häitä. Sen vuoksi hän pidättää Pahattaren. Myös Regina vangitaan. Hän ei kuitenkaan suostu antautumaan. Hän taikookin köyden irti ja hyökkää Stefanin miehien kimppuun.

Pahatar auttaa häntä, hieman epäröiden, ja onistuu kuin onnistuukin muuttumaan lohikäärmeeksi. Voitetuaan Stefanin miehet Pahatar ja Regina menevät päättämään pahattaren koston. Prinsessa joutuu unikirouksen valtaan ja pahikset voittivat. Lopuksi Regina palaa takaisin linnaansa ja harjoittelee unikirousta Snown hevoseen. Tarinan opetus on: Pelkkä Snown kuolema ei riitä kostoksi.

Pidin takaumasta. Osittain siksi, että se on Regina-keskeinen ja osaksi siksi, että siinä nähtiin lisää Pahattaresta. Pahattaren ja nuoren Reginan tiimityötä oli mukava seurata. Joskin olisin hallunnut tietää enemmän Pahattaren lapsesta. Hänen tarinansa jäi harmittavasti kesken. No, myöhemmissä jaksoissa sitten.

Storybrookessa Reginan pitää todistaa olevansa paha ja kuuluvansa siten Pimeyden kuningattariin. Samaan tyyliin kuin kaikkien 12-vuotiaiden eli juoden shotteja, tuhota poliisiauto ja leikkiä hengellään junaradalla. Storybrookeen ei pääse kuin kutsumalla, joten miten ja miksi siellä kulkee yhtäkkiä juna? Sinun vastauksesi on yhtä hyvä kuin minun. Lisäksi Reginan pitää osoittaa olevansa paha murskautumalla junan alle. Mitä logiikkaa siinä on?

Snown ja Charmingin jatkuvat kyselyt vaikeuttavat asiaa, varsinkin kuin mukaan tulee myös Reginan kunnosta hellyttävästi huolehtiva Emma. Miksei Snow ja Charmingkin? Varsinkin kuin Reginan laittaminen soluttautumaan Pimeyden kuningattariin, on kuin huumeaddiktin soluttautuminen narkkariksi. Ei siis välttämättä hyvä idea. Ja he hallitsivat joskus valtakuntaa. Sen siitä saa kuin elää yhteiskunnassa, jossa valta periytyy.

Jakson paras lause.
Soluttautuminen tuottaa kuitenkin tulosta. Nyt sankaritkin tietävät, että Pimeyden kuningatarien etsivän Kirjailijaa myös. Joskin paljon hyviksiä pahimmat aikeet mielessään. Hän saa tietää myös, että naiset salaavat jotain. Salaisuus paljastuu hänelle jakson hänelle lopussa. Rumble on Storybrookissa.

Lisäksi he aikovat saada vastauksia Pinokkiolta, jonka he muttavat taas aikuiseksi. Nimittäin lapsi ei muista mitään edellisestä elämästään. Augustin tulo voi kääntää storylinen ihan minne vaan. Ainakin toivottavasti. Potentiaalia siitä ei ainakaan puutu. Itselläni ei ole itse hahmon paluusta mitenkään suuria tunteita. En ole koskaan ollut miehen fani, vaikken häntä inhoakaan.


Toisaalla on menossa hieman erilainen peli, kun Rumble muuttaa itsensä Koukuksi ja huijaa Bellen antamaan lumotun tikarinsa. Voisin sanoa, että Belle on erittäin naiivi Disneyn älykkäimmäksi prinseksaksi, mutta antaa olla. Miksei hän luottaisi Koukkuun? Varsinkin, kun Rumble on tiettävästi kaupungin ulkopuolella. Itse tarina ei ole minusta kiinnostava, joten en tuhlaa siihen enempää aikaa.

Tämän kertainen jakso seurasi suurimmaksi osaksi pahiksia, mikä on virkistävää. Tälläisiä jaksoja soisi olla enemmänkin. Seuraava jakso kertoo Ursulasta, joten toiveeni saattaa toteutuakin. Ja hyvä niin. Hahmo ei ole ainakaan vielä nuossut mitenkään kiinnostavaksi, koska merinoita on pysynyt ainakin näin alkukauden tukevasti sivussa.

Minusta jakso oli lähes Olipa Kerran-sarjaa parhaimmillaan. Kumpa he saisivat Snown ja Charmingin mukaan. Pidin erityisesti takaumista ja Reginan pyrkimyksistä Pimeyden kuningattareksi. Ketään ei taida yllättää, että annan jaksolle viisi tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti