maanantai 13. lokakuuta 2014

Teinit yliluonnollisia voimia väärinkäyttämässä

Chronicle oli minulle uusi tuttavuus. Päätin kuitenkin katsoa sen ennen lomaa, koska kuulin sitä kehuttavan. Ehdin kuitenkin arvostella elokuvan vasta nyt.



Chroniclessä kolme high school -opiskelijaa tekevät uskomattoman löydön, joka antaa heille yiluonnollisia voimia. Pojat alkavat heti käyttää niitä häikäilemättä hyväkseen, kunnes yksi heistä menee liian pitkälle. Tarina näytetään päähenkilön kuvaaman videomateriaalin muodossa. 

Tärkeimmäksi ja samalla mielenkiintoisemmaksi henkilöksi nousee kameraa joka paikkaan kuljettava koulukiusattu Andrew, jonka äiti on kaiken lisäksi kuolemassa ja isä väkivaltainen alkoholisti ja entinen palomies. Muut hahmot jäivät kaksiulotteiseksi. Supervoimat saa myös Andrewin serkku Matt ja koulun suosituin poika Steve. 

Chronicle on visuaalisesti räiskyvä teinifantasia, johon on saatu ladattua hieman inhimillistä tarttumapintaa. Chronicle sekoittaa sujuvasti scifiä, supersankari-tarinaa sekä angstista teini-ikää, luoden kokonaisuuden joka on yllättävän onnistunut. Joskin liika erikoistehosteilla leikkiminen ja poikkeileva kuvaustyyli heikentää kokonaisuutta. 

Perussupersankarielokuvia realistisemmasta otteesta huolimatta leffassa oli myös paljon epäuskottavuuksia. Kuka menee yöllä epäilyttävältä näkyvään maakuoppaa? Entä miksi samoilla voimilla, jolla on saatu auto pois tieltä, sitä ei kuitenkaan saada takaisin sinne. Varsinkin kun voimia käyttäjiä on kolme.

Elokuva alkaa kevyesti. Siitä löytyykin oma huumorinsa. Aluksi pojilla on hauskaa, kun ihmisille voi tehdä pientä kiusaa uusien kykyjen avulla. Loppu onkin sitten paljon synkempi Andrewn vajotessa yhä synkemmälle pimeyden puolelle. 

Cronicles on piristävä uusi tulokas supersankarielokuvien joukkoon. Hyvät puolet ylittävät reilusti sen pahat. Neljä tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti