maanantai 3. marraskuuta 2014

Supernaturalin 10. kauden alku - Veljekset eri teillä


Supernatural on edennyt jo kymmenenteen tuotantokauteen. Sarjan ystävänä, katson jaksot heti kuin vain voin. Nyt kerron lyhyesti, miltä alkanut kausi vaikuttaa.


Edellisen kauden pahis Metatron voitettiin, mutta sillä on hintansa. Nimittäin Dean kuoli loppu taistelussa kyseistä pahis-enkeliä vastaan, jättäen katsojille isoimman koukun koko sarjan historiassa. Onni onnettomuudessa. Dean omistaa voimakkaan Kainin merkin, legendaarisen Kainin aseen, joka tekee hänestä kuolleen sijaan demonin. Kymmenes kausi alkoikin mielenkiintoisesta, sarjassa ennen näkemättömästä, tilanteesta. 

10. kausi alkaa DemoniDean laulaessa karaokea ja huvittelemassa oluen ja yhden yön suhteiden merkeissä, tappeluja unohtamatta uuden kaverinsa Crowleyn kanssa. Samaan aikaan Sam etsii veljeään keinolla millä hyvänsä. Lisäksi tilanteeseen sotkeutuu Deanin tappamista suunnitteleva ex-sotilas Cole. Hänen motivinsa selvisi vasta toisessa jaksossa. Ilmeisesti Dean oli tappanut Colen isän, tämän ollessa vielä lapsi. Isä oli luultavammin demonin valtaama tai jotain muuta vastaavaa, mutta sitä ei lapsi tiennyt.

Toisaalla Castiel kärsii heikkenevästä “armosta” ja on kuolemassa. Hän kuitenkin lupaa auttaa tiukkapipoista enkeli Hannahia maan päälle jäänneiden enkeleiden etsimisessä. En oikein ymmärrä miksi. Miksei enkelit saisi asua maanpäällä, jos he sitä haluavat? Toisaalta, enkelit ajattelevat hyvin eri tavalla kuin ihmiset ja esimerkiksi vapaa tahto on suurimmalle osalle heistä täysin vieras käsite. 

Myöhemmin Hannah yrittää parantaa Cassin. Hän pyytää vankilassa viruvalta Metatronilta apua, hyvin hannibal-leffojen tyylisesti. Metatron suostuu auttamaan, mutta hänellä on kova hinta. Metatron pitää päästä vapaaksi. Lieventävänä asianhaarana Metatron lupaa häviävänsä kuvasta. Hannahin suunnitelma kuitenkin epäonnistuu, sillä Cas ei ole valmis päästämään metatronia vapaahsi, edes henkensä uhalla. Toivottavasti metaronia ei enää nähdä, sillä hahmo on jo niin kulunut.

Takaisin veljesten pariin. Lopulta Deanin ja Crowleyn välit rikkoutuvat, sillä Dean ei tottele demonikuningaan käskyjä, vaan tappaa murhan sieluavastaan tilanneen miehen. Tästä ei Crowley tietenkään pidä, sillä nyt miehen sielu on tavoittamattomissa. Asiaan liittyy myös sarjan tähän asti suurin yllätys. Sam oli nimittäin se, joka ehdotti ehdottanut onnettomalle aviomiehelle demonin kanssa sopimusta tekemistä. Sopimuksen, joka päättyi miehen kuolemaan. Sen verran kusipää mies, etten sääli häntä yhtään, mutta silti. 



Onko Sam pahempi kuin demoniDean? Voi olla, varsinkin kun hän kidutti demoni kauden ensimmäisessä kohtauksessa. Samin storylinestä voi tulla kiinnostavin, ainakin siinä on paljon potentiaalia. Varsinkin kauden alkaessa kohdasta, jossa Sam kidutti demnia hyvin brutaalisti, armoa tuntematta.

Lopulta Dean saatiin parannettua, kolmen jakson jälkeen. Minusta koko DemoniDean storyline selvisi vähän liian nopeasti, eikä se saavuttanut täyttä potentiaaliaan. Siihen liittyvän markkinoinnin huomioiden. Toki veljekset on kiva nähdä taas yhdessä. Lisäksi Kainin merkki tuottaa kuitenkin vielä ongelmia, joten tilanne ei ole vielä ohi. 

Kauden ensimmäisessä ns. viikon hirviö jaksossa nähdään vanha tuttu, ihmissusi Kate. Jakso olikin enemmän vanhaa Supernaturalia, kuin mikään muun kauden jaksoista. Jakso olikin tuttua Supernaturalia. Lähinnä hyvällä tavalla. Miinusta tulee siitä, että loppu oli ennalta-arvattava.

Kauden alku ei ollut huono, mutta ei niin hyväkään kuin olisi voinut. Täytyy kuitenkin muistaa, että kausi on vasta alussa. Tähtiä annan vasta koko kaudesta, jos kirjoitan siitä enää. Seuraava jakso on sarjan 200. Huhujen mukaan luvasa on musikaalijakso.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti