torstai 24. heinäkuuta 2014

Heinolassa Jyrää tänä kesänäkin

Heinolalaisia on jo jonkin aikaa viihdytetty Heinolassa jyrää ilmaiskonsertilla. Tänä vuonna ne järjestetään sunnuntaina 10. elokuuta.

Heinolassa Jyrää tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1985 lähtien, jolloin siellä esiintyi mm. Juice Leskinen. Kyseisen artistin kappaleesta kuin tapahtuma on saanut nimensä. Tapahtumassa onkin vuosien saatossa esiintynyt suurin osa kotimaisista suosikkiartisteista. Itselleni niistä löytyi jokunen kiinnostava, kuten Lordi, Apulanta ja Cheek.

Cheekin esiintyminen viime vuonna
Juuri nyt Heinolassa jyrää on ongelmissa, eikä tiedetä kuinka kauan se enää jatkuu. Sponsoreita on vaikea saada nykyisen taloudellisen tilanteen takia. Lisäksi pääkaupunkiseudun ilmaistapahtumat ovat vaikeuttaneet sponsoreiden saantia. tapahtumaan menee kuitenkin rahaa, esimerkiksi järjestäjien palkkaamiseen. Nyt tapahtuma järjestetään viime vuotiseen tapaan kesäteatterilla, koska se on kustannustehokasta. rahaa pyritään saamaan omalla myyntitoiminnolla. Anniskelua ei kuitenkaan ole alueella, sillä tapahtuma halutaan pitää kaikenikäisille sopivana. Minusta ratkaisu oli hyvä.

Tänä vuonna Heinolassa Jyrääässä esiintyy Samuli Putro, Stay rats ja Stig. Esiintyjien perusteella menen kyllä katsomaan tunnelmaa paikan päällä, mutta itse esiintyjien kuuntelu taitaa jäädä. Tapahtumasta saa jotakin irti ilman esiintyjien kuuntelemistakin, varsinkin kuin Heinolassa ei järjestetä noin isoja tapahtumia turhan usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti