torstai 3. heinäkuuta 2014

Ultimaattinen kokoelma fantasiasta

Laitoin joku aika sitten iskältä saamani Suomalaisen kirjakaupan lahjakortin käyttöön ja ostin The Ultimate Encyclopedia of Fantasy – kirjan. Kirja kokoaa kattavasti fantasiakirjallisuudet, elokuvat ja sarjat.

The Ultimate Encyclopedia of Fantasy kirjoitettiin alan asiantuntijoiden voimin. Näistä hyvänä esimerkkinä on Kiekkomaailma-romaaneistaan tuttu, Terry Pratchett. Se on katsaus koko genreen ja sisältääkin, mielenkiintoisia maailmoja, erittäin hyvän esipuheen, listattuja fantasiakirjoja, - elokuvia, - sarjoja, - ja pelejä, sekä vaikuttavia kuvia. Kirja on englanniksi.


Kirja luettelee kattavasti fantasiaa, joskin se kertoo yhdestä teoksesta, oli se sitten kirja tai joku muu, hyvin vähän. Pidin alkusanoista. Muuten kirjaa voi käyttää lähinnä kasvattaa tietoa erilaisista fantasia-aiheisista fiktioista ja fantasian maailmoista. Siitäkin huolimatta, luettavaa riittää. En menisi niin pitkälle, että kirja olisi jokaisen fantasiafanin pakko-ostos, mutta sen hän ei sen ostamista toisaalta kadukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti