keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Komedian kuningatar Joan Rivers

Rääväsuinen komedienne Joan Rivers, oikealta nimeltään Joan Alexandra Molinsky on kuollut. Tapauksen kunniaksi onkin aika muistella naista ja hänen värikästä elämäänsä lyhyeesti.

Rivers tunnetaan ensisijaisesti epäkorrektina komediennenä ja tv-persoonana. Nainen ajautui komedian pariin kirjoitettuaan sketsejä Ed Sullivan Show'hun. Riversillä oli myös Emmy-palkittu The Joan Rivers Show. Komedian lisäksi hän on tullut tunnetuksi muun muassa rooleistaan elokuvissa Muppetit Manhattanilla ja Hei, kuka puhuu sekä lukuisista tv-sarjoista, kuten Diili ja Muodon vuoksi.

Rivers kuoli perheen ja läheisten ystävien läsnä 4. syyskuuta 2014. Ikää hänellä oli jo kunnioitettavat 81 vuotta. Kuolinsyy: kurkkuleikkauksesta johtuvat komplikaatiot. Rivers sai toivomansa hohdokkaat jäähyväiset. Paikalla nähtiin muun muassa Donald Trump, Sarah Jessica Parker, Barbara Walters, Whoopi Goldberg ja Kelly Osbourne.

Itselleni Joan Rivers ei ollut kovinkaan tuttu. Ensimmäisen kerran näin naisen hänelle suunnatusta roastista. Tähden kuoleman kunniaksi katsoin Netflixistä stan-up shown Don't Start with Me. Shown voi nähdä eräänläisena Riversin uran koosteena. Jos ihmettelet, miksi hän on niin suosittu, niin se selviää katsomalla. Se oli hyvin epäsovinnainen, enkä ollut henkilökohtaisesti monessakaan asiassa hänen kanssaan samaa mieltä. Se ei kuitenkaan estänyt minua nauramasta, sen verran hauska show oli kyseessä.

Joan Rivers ansaitsee paikkansa komedian taivaalla. Hän eli elämänsä täysillä loppuun asti. Omalta osaltaan hän auttoi naiskoomikoiden nousussa. Haluan muistaa tähden enemmän siitä kuin lukuisista kauneusleikkauksista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti